En krämigt och vansinnigt god italiensk smörgåstårta med smaker av soltorkade tomater, pesto, parmesan och oregano. Här hittar du receptet på Hildas hembakta bröd till smörgåstårtan >>
Se Hilda Kirkhoff laga receptet
Ingredienser
10-12 bitar bröd
Fyllning 1: Röra med soltorkade tomater
ca 200 g soltorkade tomater (1 burk)
2 dl crème fraîche, 34 %
100 g färskost
0,5 tsk honung
salt (smaka av)
svartpeppar (smaka av)
Fyllning 2: Pestokräm
ca 250 g mascarpone (1 burk)
ca 200 g pesto (1 burk)
salt (smaka av)
svartpeppar (smaka av)
Fyllning 3: Parmesankräm med oregano
100 g parmesanost, riven
0,5 rödlök
0,5 kruka färsk oregano
2 dl crème fraîche
100 g färskost
salt (smaka av)
svartpeppar (smaka av)
Täcke
200 g färskost
2 dl crème fraîche (34%)
Förslag på topping
salami
färska fikon
oliver
ärtskott
mozzarellaost, små bollar
hallon
vindruvor
Gör så här
Fyllning 1 med soltorkade tomater
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en jämn röra, men behåll lite småbitar från tomaterna. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fyllning 2 med Pestokräm
Lägg alla ingredienser i en skål och rör ihop röran för hand till en jämn kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fyllning 3 Parmesankräm med oregano
Riv parmesanen och finhacka oregano och rödlöken. Lägg i en skål och rör ihop tillsammans med crème fraiche och färskost.
Smörgåstårtan
Lägg ihop smörgåstårtan enligt ordningen som fyllningarna står i. Plasta smörgåstårtan och ställ i kyl några timmar (gärna över natten).
Vispa ihop färskost och crème fraiche till en krämig konsistens med hjälp av en elvisp, vispa cirka 1-2 minuter. Täck tårtan med detta och dekorera efter tycke och smak.