Italiensk lammstek

Italiensk lammstek
Foto: TV4

Rosmarin och sardeller ger doft och smak åt lammsteken. Lite vitlök gör rätten ett snäpp bättre.

7 april 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 st lammstek med ben, 2-2 1/2 kg
  • 1 burk sardeller
  • 2 tsk rosmarin
  • 75 g smält smör el. margarin
  • salt och peppar

Sås:

  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl vinäger
  • 3 dl nötbuljong
  • 2 dl grädde
  • arrowrot
  • soja

Gör så här

  1. Gnid in steken med salt och peppar. Lägg den på galler över långpanna. Sätt in en köttermometer.
  2. Mosa sardeller och bred över. Lägg på hyvlat smör (eller vitlökssmör) och strö på rosmarin. Bryn steken mitt i ugnen cirka 20 minuter. Sänk sedan värmen till 200°.
  3. Värm vin och vinäger i en kastrull och ös steken ibland. Den är klar när termometern visar 68-70°. 4. Ta upp steken och slå in den i folie. Vispa ur pannan med buljongen. Sila ner den i en kastrull, späd med grädde och koka ihop 15 minuter. Red såsen med arrowrot utrört i lite vatten. Smaksätt med soja. Servera med sallad och ugnsbakade potatisklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept