Italiensk högrev

Italiensk högrev
Foto: TV4

Högrev är relativt billigt och mycket gott om det får koka mört. Här får den sällskap med tomat, vitlök och örtkryddor.

26 januari 2009
Visa mer
6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1,5 kg högrev, ev med ben
  • rapsolja
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 burkar krossade tomater
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 st lagerblad
  • några kvistar persilja
  • 8-10 blad basilika
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Snitta köttet runt kanterna på några ställen. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan och 2 vitlöksklyftor i en stekpanna och bryn köttet runt om. Kasta sedan vitlöken.
  2. Koka upp tomater, tomatpuré och 2 delade vitlöksklyftor samt alla kryddor utom basilikan. Lägg ner köttet i grytan och koka sakta under lock tills köttet är mört och såsen tjocknat. Ös ibland med såsen.
  3. Blanda ner hackad basilika när rätten är klar. Servera eventuellt med pasta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept