Italiensk gryta med fläsk citron

Italiensk gryta med fläsk citron
Foto: TV4

Citron och persilja är klassisk kryddsättning för fläsk i Italien. Tillsammans med vin och vitlök är detta ljuvligt mustig vintermat. Servera gärna den goda grytan med timjanbakad potatis i skivor i ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g bogfläsk, i små skivor
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1,5 tsk koriander, malen
  • 1 st citron i små skivor
  • persilja
  • salt och vitpeppar

Serveras till:

  • råstekt potatis med kummin

Gör så här

  1. Stek fläsk och vitlök i en panna med lite rapsolja.
  2. Slå på 2/3 av vinet, krydda med salt och peppar. Sjud under lock 20-25 min.
  3. Höj värmen, tillsätt resten av vinet, koriander och citron. Hetta upp hastigt och servera med potatisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept