Läggen brukar vara ganska billig. Den passar utmärkt i en gryta, där den får bräsera tills den är mör.
Ingredienser
1 kg fläsklägg, skivad
6 steklökar
1 buljongtärning
1 dl vatten
3 msk vetemjöl
2 lagerblad
1 tsk timjan
2 tsk oregano
1 tsk mynta
2 förp tomat
1 knippe persilja, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
1 klyfta rotselleri, strimlad
2 morötter, strimlade
salt
peppar
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det väl och lägg det i en gryta. Bryn löken och lägg i den. Strö på mjöl, vänd runt och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och tomater med sitt spad samt kryddor.
Småkoka under lock tills köttet är mört. Tillsätt persilja, vitlök, selleri och morot efter 30 minuter. Koka utan lock de sista 20 minuterna. Känn efter att köttet är mört. Servera med pasta.