Melon- och jordgubbsdessert

Melon- och jordgubbsdessert
Foto: Tina Axelsson

Du behöver

  • 750 g honungsmelon
  • 1 l jordgubbar
  • 4 msk färskpressad citronsaft
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk strimlade myntablad
  • Ev. vaniljglass till servering

Gör så här

  1. Skala och kärna ur melonen och skär den i fina bitar. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna.
  2. Blanda samman citronsaft och socker i en liten skål.
  3. Lägg melonbitarna och de skivade jordgubbarna i en skål, häll över citronlagen och blanda.
  4. Låt stå i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  5. Fördela blandningen i fina portionsglas eller på assietter.
  6. Strö över mynta och servera – gärna tillsammans med en klick vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept