Isterkakor

Isterkakor
Foto: TV4

I gamla tider togs allt späck om hand och smältes ned och blev ister. Det ansågs göra skorpor extra möra. Finns nu förpackat att köpa.

26 januari 2009

Du behöver

  • 125 g smör
  • 125 g osaltat ister
  • 3 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 4 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör, ister och socker vitt.
  3. Tillsätt gulorna en i sänder.
  4. Blanda de torra ingredienserna och arbeta ihop en smidig deg. Lägg den i kyl 30 minuter.
  5. Kavla en degbit i taget, ta ut kakor med mått och lägg på plåt med bakpapper. Grädda cirka 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept