Isterkakor

Isterkakor
Foto: TV4

I gamla tider togs allt späck om hand och smältes ned och blev ister. Det ansågs göra skorpor extra möra. Finns nu förpackat att köpa.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 125 g smör
  • 125 g osaltat ister
  • 3 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 4 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör, ister och socker vitt.
  3. Tillsätt gulorna en i sänder.
  4. Blanda de torra ingredienserna och arbeta ihop en smidig deg. Lägg den i kyl 30 minuter.
  5. Kavla en degbit i taget, ta ut kakor med mått och lägg på plåt med bakpapper. Grädda cirka 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept