Isterband med potatismos och rödbetor

Isterband med potatismos och rödbetor
Foto: TV4

Det här är riktig husmanskost att längta efter! Knapriga isterband och lent potatismos serverade med inlagda rödbetor och vitaminrika grönsaker.

Använd gärna ekologiska råvaror när du lagar den här rätten.

18 augusti 2009
4

Du behöver

  • 4 isterband
  • matfett att steka i
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 4 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • ev riven muskotnöt

Till servering:

  • grönsaksblandning
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Potatismos: Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka potatisen mjuk. Mosa potatisen. Lägg i smör, salt och peppar. Du som vill kan krydda med en gnutta nyriven muskotnöt. Värm mjölken och spä med mjölk, lite i taget, medan du vispar moset. När du fått en bra konsistens är moset klart.
  2. Skåra isterbanden på längden och stek dem i lite fett på låg värme i ca 7 minuter.
  3. Servera isterbandet med mos, grönsaker och rödbetor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept