Isterband med pepparrotskräm och potatisstomp

koket.se
Isterband med pepparrotskräm och potatisstomp
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Isterband med pepparrotskräm och potatisstomp

13 ingredienser

30 m

Smörstekt isterband serveras med persiljekryddat potatisstomp och pepparrotssås.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 isterband
  • 1 kg färskpotatis
  • 0,5 gul lök
  • 20 g bladspenat
  • 3-4 msk smör
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • salt
  • 2 msk färsk pepparot, riven
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • salt
  • peppar

Till servering

  • inlagda rödbetor, hela

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
  2. Börja under tiden steka isterbanden i smör tills de fått fin färg runt omkring. När de är färdigstekta kan du hålla dem på värmehållning på låg värme i ugnen.
  3. Strimla lök och fräs i en stekpanna med lite smör tills den är mjuk. Tillsätt bladspenat och låt fräsa samman. Krydda med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan fint. Häll av den kokta potatisen och tillsätt spenatfräs, hackad spenat och smör i klickar i potatisen. Mosa samman med en potatisstomp eller träslev till ett grovt mos. Det får gärna vara lite klumpar i stompet. Smaka av med salt.
  5. Rör samman finhackad gräslök, pepparrot och gräddfil till en kräm och smaka av med salt och peppar. Servera med stompet, isterband och inlagda rödbetor.