Isterband med brysselkål

Isterband med brysselkål
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Isterband med brysselkål

9 ingredienser

Brysselkål passar både till isterband och annan rustik korv. Använd antingen färsk brysselkål, som du ansar först eller fryst, som inte behöver tinas innan du tillagar den.

Ingredienser

portioner
  • 4 isterband
  • ca 400 g brysselkål
  • salt
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 dl buljong
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 paprika, strimlad
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Koka brysselkålen knappt klar i lättsaltat vatten och låt den rinna av.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn kålen lätt. Lägg i vitlök och slå på soja och buljong. Låt puttra ett par minuter och strö på socker.
  3. Skåra isterbanden på ovansidan och stek dem klara. Servera med kål och paprika.