Grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost

Grekiska köttbullar med grönsallad och fetaost
Foto: Arne Adler
Från Isodieten

Att spetsa köttbullar med linser gör inte bara receptet godare och mer prisvärt utan höjer också näringskvaliteten. GI sjunker, fiberhalten stiger och mängden antioxidanter blir högre.

14 april 2011
Visa mer
2

Du behöver

  • 200 g mager nötfärs, 10%
  • 2 dl kokta röda linser
  • 1 st hackad liten gul lök
  • 10 st hackade gröna kärnfria oliver
  • 1 st ägg
  • 3 msk havregryn
  • 1 dl vatten
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt

Grönsallad

  • 100 g gröna blad
  • 0,5 st gurka
  • 0,5 st gul paprika
  • 10 st körsbärstomater
  • 60 g fetaost, 10% fett

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och rulla till små bullar (cirka 16 st). Lägg bullarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och stek dem i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter.
  2. Skölj salladen, tärna gurkan och paprikan och skär tomaterna i halvor.
  3. Lägg upp grönsakerna och tärnad fetaost på två tallrikar och smaka av med vinäger och örtsalt. Servera tillsammans med köttbullarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept