Iskall yoghurtsoppa med mynta

Iskall yoghurtsoppa med mynta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Iskall yoghurtsoppa med mynta

9 ingredienser

Servera soppan som förrätt en het sommardag med bröd att bryta till.

Ingredienser

portioner
  • 2 gurkor
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk dill, finhackad
  • 5 dl mild yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • färsk mynta, några kvistar
  • 4 svarta oliver

Gör så här

  1. Skala gurkorna och skär dem, först i fyra delar på längden sedan i skivor på tvären. Lägg gurkskivorna i en skål och strö på saltet.
  2. Skala och dela vitlöksklyftan. Gnid in en annan skål med vitlöken. Häll i vinäger, dill och yoghurt. Blanda väl och häll det sedan över gurkan.
  3. Plocka myntabladen av kvistarna. Ringla över oljan, lägg i oliverna och strö på myntan strax före serveringen.