Ischoklad på smör

Ischoklad på smör
Foto: TV4

Traditionellt brukar ischoklad lagas av kokosfett. Den här ischokladen är däremot gjord på smör. Detta för att fettet i smör är nyttigare än kokosfett och för att smaken blir så ljuvlig.

2 december 2009
Visa mer
50

Du behöver

  • 75 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1 ägg

Till dekoration:

  • hackade nötter
  • strimlat apelsinskal
  • russin
  • veckade metallformar

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad. Skär smöret i kuber och rör ner det i den smälta chokladen. Blanda till en slät massa. Ta av från värmen.
  2. Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Rör ner i chokladmassan. Häll upp i metallformar.
  3. Dekorera med nötter, apelsinskal och russin. Förvara ischokladen i kylen i burk med tättslutande lock och smörpapper mellan lagren. Tips: ischokladsmeten kan även mikras. Bryt sönder chokladen och lägg den tillsammans med smörkuberna i ett mikrosäkert kärl. Kör på högsta effekt i 2 minuter. Rör om noga och låt svalna innan du rör ner ägget.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept