Isabelles minibiskvier

POPULÄRT
Isabelles minibiskvier
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Isabelle Aderheim HSB
Isabelle Aderheim HSB

Isabelles minibiskvier

Av: Isabelle Aderheim

Från: Hela Sverige bakar

26 ingredienser

Söta biskvier i miniformat. Tre olika smaksättningar -  choklad- och mynta, jordnöt samt hallon och lakrits.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

Biskvibottnar

  • 400 g mandelmassa
  • 100 g strösocker
  • 3 äggvitor

New york peanut dream

  • 100 g smör
  • 1 dl jordnötssmör (eller ca 400 g salta jordnötter)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 äggula
  • ev 1 krm salt
  • 200 g mjölkchoklad

Choklad- och myntabiskvier

  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 150 g normalsaltat smör, rumstempererat
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 kruka myntablad + extra till dekoration
  • 0,5-1 tsk myntaarom
  • 250 g mörk choklad

Lakrits- och hallonrubin

  • 2,5 tsk lakritspulver
  • 200 g normalsaltat smör, rumstempererat
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 1 dl frysta hallon, tinade
  • färska hallon
  • 200 g vit bakchoklad

Gör så här

Bottnar

  1. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Lägg mandelmassan i en bunke och undvik att röra runt med fingrarna.
  2. Häll i strösockret med mandelmassan och fördela runt sockret bland mandelmassan lätt med fingrarna.
  3. Vispa lätt upp äggvitorna till ett lätt skum. Häll i äggvitorna lite åt gången med mandelmassan och sockret och rör runt tills du fått en lagom fast/rinnig konsistens. Fördela upp smeten i tre olika skålar.

New york peanut dream

  1. Värm upp ugnen till 175 grader. Häll den ena skålen med biskvismet i en sprits med en rundtyll och spritsa ut som runda enkronor på bakplåtspapper.
  2. Låt baka i ugnen i 175 grader ca 12-14 min till lätt gyllene. Låt sedan svalna och vänd upp och ned.
  3. Tag jordnötterna och häll i en matberedare och mixa till jordnötssmör.
  4. Lägg smöret i en bunke och vispa med elvisp tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker. Vispa ihop fluffigt. Tillsätt jordnötssmör och till sist äggulan och vispa till en slät kräm. Tillsätt salt om det behövs. Låt stå svalt tills montering.
  5. Hacka upp 50 g av mjölkchokladen och smält över vattenbad. Under tiden det smälts så hackar du upp resterande choklad smått och tillsätter det i den smälta chokladen. Se till att all choklad nu har smälts ihop.
  6. Tag en matsked med smörkräm och fyll och forma den svalnade biskvibotten. Gör så med alla bottnar. Doppa varje biskvi i den smälta chokladen så smörkrämen täckts helt.

Chokladfräschör med mynta

  1. Värm upp ugnen till 175 grader. Tag ena bunken med biskvismeten och tillsätt 1 dl hasselnötsmjöl. Blanda ihop till en smidig smet och häll över till en spritspåse med en rund tyll. Spritsa ut som runda enkronor på bakplåtspappret.
  2. Låt bakas i ugnen i 175 grader ca 12 min till lätt gyllene. Låt sedan svalna och vänd bottnarna upp och ned.
  3. Vispa smöret vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Därefter vispar du ner kakao, finhackade myntablad och även myntaaromen. Vispa tills smörkrämen är len och fluffig. Låt stå svalt tills montering.
  4. Hacka upp 83 g av den mörka chokladen och smält i vattenbad. Finhacka resterande av chokladen och vänd ner i den redan smälta chokladen.
  5. Tag fram ett bakplåtspapper och klicka ut några små droppar och sedan dra ut med en sked för att göra en chokladvinge. Och låt sedan svalna till dekorering.
  6. Ta en matsked med smörkräm och fyll och forma den avsvalnade biskvibotten. Gör så med alla bottnar. Doppa varje biskvi i den smälta chokladen så smörkrämen täckts helt. Tag ett myntablad och fäst på toppen av biskvin och sätt även dit de torkade chokladvingarna.

Lakrits- och hallonrubin

  1. Värm upp ugnen till 175 grader. Ta den sista bunken med biskvismeten och tillsätt 2,5 tsk lakritspulver. Blanda ihop till en smidig smet och häll över till en spritspåse med en rund tyll. Spritsa ut som runda enkronor på bakplåtspappret.
  2. Låt baka i ugnen i 175 grader ca 12-14 min till lätt gyllene. Låt sedan svalna och vänd upp och ned.
  3. Vispa upp smöret vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa fluffigt.
  4. Tillsätt äggulorna, en i taget under vispning. Och sist i med tinade hallon. När krämen är len och slät låter du den stå svalt tills montering.
  5. Hacka upp 50 g av chokladen och smält över vattenbad. Under tiden det smälts så hackar du upp resterande choklad smått och sedan tillsätter det i den smälta chokladen. Se till att all choklad nu har smälts ihop.
  6. Ta en matsked med smörkräm och fyll och forma den avsvalnade biskvibotten. Gör så med alla bottnar. Doppa varje biskvi i den smälta chokladen så smörkrämen täckts helt.Tag ett hallon och sätt på varje biskvi.