Laxbullar med sultansås

Laxbullar med sultansås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 400 g skinn- och benfri laxfilé
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 0,5 st spansk peppar (chilifrukt)
  • 2 msk hackad gräslök
  • st ströbröd
  • 1 dl sultanrussin
  • 3 dl fiskbuljong (3 dl vatten + ½ tärning)
  • 1,5 msk maizena redning
  • 1,5 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sirap
  • smör
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Finhacka sidfläsket. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
  2. Skär laxen i bitar. Mixa några sekunder i matberedare till en grov färs.
  3. Blanda färsen med fläsk, chili och gräslök. Tillsätt ¾ tsk salt och forma 4 biffar.
  4. Vänd dem i ströbröd och stek i smör i en stekpanna.
  5. Koka russinen i buljongen ca 5 minuter. Rör ner Maizena redning. Låt puttra ytterligare några minuter.
  6. Smaksätt med ättiksprit, soja, sirap, 2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör ner ½ msk smör.
  7. Servera laxbullarna med såsen, kokt potatis och lite ångad bladspenat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept