Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta
Från Nyhetsmorgon

En härlig varm gryta med fläskkarré är väldigt gott och enkelt långkok.

Serveras med inlagd gurka, lingon eller gelé, brunsås och kokt potatis.

4 mars 2011
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg (ca) fläskkarré i bit
  • 3 dl koncentrerad äppeljuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2-3 morrötter
  • 1-2 äpplen
  • 1-2 purjolökar
  • flingsalt
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter.
  2. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål.
  3. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
  4. Skala och skär morrötter och äpple i mindre bitar.
  5. Ansa och skölj purjolök.
  6. Torka av lergrytan lätt.
  7. Lägg morots- och äppel- och purjobitar i botten.
  8. Lägg i köttet och häll marinaden över.
  9. Ställ lergrytan i kall ugn.
  10. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  11. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar.
  12. Före servering, strö flingsalt över.
  13. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept