Blåbärskaka

Du behöver

  • 0,5 liter mjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl kli
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 0,5 dl tsk salt
  • ca 12 dl vetemjöl
  • 2 liter blåbär, gärna färska bär.
  • Ca 1 dl florsocker att strö över bären

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Blanda i jästen.
  2. Tillsätt olja, socker och mjöl.
  3. Spara lite av vetemjölet till utbakningen.
  4. Arbeta samman alla ingredienser till en blank och smidig deg.
  5. Låt jäsa i 30 minuter.
  6. Tag upp degen på bakbordet och dela den i tre delar. Kavla ut degen mycket tunt och lägg den på bakplåtspapper, vik upp en smal kant. Låt jäsa i 10 minuter. Strö över rikligt med blåbär. Sockra efter smak.
  7. Om du använder djupfrysta bär, pudra över ca 1 dl potatismjöl för att binda vätskan.
  8. Grädda i 225 grader i 15 till 20 minuter. Godast att servera lite ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept