Isas italienska maräng

Isas italienska maräng
Foto: TV4

Äntligen det perfekta receptet på seg maräng, precis så man vill ha den! Citronskalen ger en underbar smakbrytning. Tänk på att köpa ekologiska citroner, annars är skalet fullt med hemska besprutningsmedel som vi absolut inte vill ha i våra maränger!

Receptet ger ca 30 maränger eller en hel plåt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 oktober 2010
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 2 st citroner, ekologiska, rivet skal
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 0,5 msk lemoncurd
  • 2 msk limoncello
  • 0,5 l vaniljglass
  • 10 st bär av valfrisort (ex hallon, krusbär, björnbär)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitor och socker kraftigt med elvisp ca 10 minuter, i en skål över vattenbad.
  3. Blanda försiktigt ned citronskal och citronjuice.
  4. Bre ut smeten toppigt på en plåt (alternativt som mindre maränger).
  5. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
  6. Låt marängen svalna och bryt i mindre delar.
  7. Blanda lemoncurd och limoncello.
  8. Varva marängdelar, lemoncurdblandningen och vaniljglass i 4 skålar.
  9. Dekorera med valfria bär. Mums!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept