Irländsk whisky sour med fläder och gurka

Från Nyhetsmorgon

En uppfriskande variant på en klassisk whisky sour med fläder och gurka.

Fläderblomssockerlag
Dag 1 
Plocka 20-30 stora fina fläderblommor när de blommar för säsongen. Koka upp 2 liter vatten och häll sedan det kokande vattnet över fläderblommorna, täck över grytan och låt dem stå över natten tillsammans med en ekologisk citron som man har skurit i tunna skivor med skal och allt.

Dag 2
Sila av fläderblommorna och citronskivorna och behåll vattnet. Mät upp 5 dl vatten och 5 dl strösocker och rör om under uppvärmning till det att sockret har löst sig. Häll sedan upp den färdiga flädersockerlagen i en ren flaska och förvara den i kylen. Borde hålla ca 1-2 veckor. Ta tillvara på det resterande flädervattnet genom att frysa in det för att sedan tina upp och göra mer sockerlag vid tillfälle. 

3 augusti 2015
Visa mer
1

Du behöver

  • 50 ml irländsk whisky
  • 30 ml färskpressad citronjuice
  • 20 ml fläderblomssockerlag
  • 2 skivor gurka

Gör så här

  1. Mät upp alla ingredienser förutom en av gurkskivorna i en shaker och skaka drinken kall. Sila upp drinken utan att få med gurkbitar, över en stor isbit i ett whiskyglas och garnera med den andra gurkskivan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept