Irish Stew

Irish Stew
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Irish Stew

11 ingredienser

Goda och mättande rätter på lamm är vanliga på Irland. En av de mest berömda är Irish Stew. Den tillagas i en enda gryta och serveras i djupa skålar med bröd som tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 750 g lammrygg (eller bog)
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 persiljekvist
  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 6 potatisar
  • 200 g kålrot

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar. Lägg dem i en gryta och häll på vattnet. Koka upp och skumma väl. Tillsätt salt, svartpeppar, lagerblad, timjan och persilja. Låt alltsammans koka sakta under lock ca 1 1/4 timme.
  2. Skölj och ansa lök, morot, potatis och kålrot. Skiva löken och tärna morötterna. Skär potatisen och kålroten i tärningar.
  3. Lägg ner potatisen och grönsakerna i grytan och koka ytterligare 30 minuter. Smaksätt med mer kryddor om så önskas.