Zarkoe

Zarkoe
Foto: TV4

En rysk gryta som tillagas i lerskål.

Dryck till maten
Vitt vin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 september 2010
Visa mer

Du behöver

  • 150 g kött
  • 100 g potatis
  • 70 g lök
  • 100 g Karl Johansvamp
  • 100 g pumpa
  • 100 g tomat
  • 5 g vitlök
  • 1 msk persilja

Serveras med

  • saltgurka
  • Marinerade tomater
  • björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Alla grönsaker och svampen skärs i bitar.
  3. Köttet ska stekas snabbt och sedan läggas i portionsskålar av lera.
  4. Grönsaker och buljong hälls tillsammans i lerskålen med köttet.
  5. Lagas i ca 10-15 minuter i ugnen.
  6. Lök och svamp steks klart under tiden.
  7. Lägg i lergrytan.
  8. Häll på lite mer buljong om det behövs.
  9. Salta och peppra efter smak.
  10. Tillsätt vitlök och persilja.
  11. Stäng skålen med lock och ställ i ugnen ca 20 minuter till, på 175 grader.
  12. Servera i lergrytan med saltgurka och marinerade tomater.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept