Äggterrin med rysk sill

Äggterrin med rysk sill
Foto: TV4

En terrin med ägg och potatis toppad med rysk sill och rödlök. En lyxig variant dekoreras med rom.

Dryck till maten
Vodka beLuga

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 st ägg, kokta
  • 2 st potatisar, kokta
  • 3 st gelatinblad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk peppar
  • 2 msk dill, hackad
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 0,5 st rödlök
  • 200 g färskost, naturell
  • 2 dl majonnäs

Tillbehör

  • 3 st sillfiléer, ryska
  • rödlök
  • Dill, gräslök eller persilja
  • Rom, ev

Gör så här

  1. Grovhacka äggen.
  2. Skala potatisen och skär den i biten
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  4. Blanda färskost och majonnäs.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Finhacka löken.
  7. Blanda ner lök, dill och grässlök i ostsmeten.
  8. Smält gelatinbladen i en kastrull.
  9. Rör ner gelatinet i ostsmeten.
  10. Vänd försiktig ner ägg och potatis.
  11. Fördela smeten i en avlång form, klädd invändigt med plastfolie.
  12. Ställ i kylskåpet några timmar.
  13. Skär terinnen i skivor.
  14. Lägg 3 bitar sill på terrinen och skär löken i ringar.
  15. Garnera med lökringar, persilja, gräslök eller dill.
  16. Toppa gärna med lite rom.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept