En marsiansk tomatsoppa med hemmagjord klimp och crème fraiche. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Tvätta purjolök, morötter, rotselleri, tomater och persilja.
Skala morötterna och rotsellerin, skär därefter alla grönsakerna i små bitar.
Låt smöret smälta i en kastrull. Lägg därefter i alla grönsakerna och smula över buljongen och rör om i någon minut.
Häll i vattnet och låt koka i tio minuter. Tillsätt tomatpuré, salta och peppra efter smak och koka i ca 30 min.
Sila bort grönsakerna och låt spadet stå och puttra i en annan kastrull (mosa gärna grönsakerna i silen med en sked så att även dess mos rinner ner i kastrullen).
Kläm ner saften från citronen i kastrullen samt tillsätt sockret. Smaka av med salt och peppar.
Vispa ihop ägg, mjöl och salt. Klicka ner små portioner med vispad smet i kastrullen med den puttrande soppan.
Låt puttra i 3 min.
Serveras med en klick crème fraiche i soppan och hackad persilja.