Ipa-struts med minipotatisgratäng

Ipa-struts med minipotatisgratäng
Foto: TV4
Ben Game
Ben Game

Ipa-struts med minipotatisgratäng

Av: Ben Game

Från: Grillmästarna

9 ingredienser

45 m

Strutsfilén injiceras med Ipa öl och serveras till en krämig liten potatisgratäng.

Ingredienser

portioner

Strutsfilé

  • 500-600 g hel strutsfilé
  • 33 cl IPA öl
  • 1 kruka rosmarin
  • olivolja

Minipotatisgratäng

  • 3 potatisar
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl grädde
  • 1 dl Västerbottensost, riven

Gör så här

  1. Injicera strutsfilén med ölen med hjälp av en marineringsspruta. Finhacka rosmarin och gnugga in filén i olivolja och rosmarin. Grilla på indirekt värme tills köttet mäter 65 grader.
  2. Skiva potatisen i tunna skivor. Finhacka löken och vitlöken. Lägg ner allt i en bunke och fyll på med grädde. Fördela gratängen i små ugnssäkra formar och toppa med den rivna osten.
  3. Grilla på indirekt värme tills potatisen är mjuk och fin och osten fått en härlig brun yta.