Inlagda strömmingsflundror

Inlagda strömmingsflundror
Foto: TV4

Stek rejält med strömming så kan du äta den nystekt med potatismos ena dagen och kall inlagd nästa dag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g rensad strömming, utan ryggben
  • 1-2 tsk salt
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl rågmjöl
  • 1 knippa dill
  • 1-2 st rödlökar
  • 1 msk gula senapsfrön
  • Ättikslag:
  • 2,5 dl vatten
  • 4 msk Ättiksprit
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Blanda salt, ströbröd och mjöl på en tallrik. Salta lätt på insidan av fisken och lägg på lite klippt dill. Lägg ihop filéerna två och två med köttsidorna mot varandra. Vänd dem i paneringen och stek dem fint bruna på båda sidor.
  2. Varva flundrorna i ett fat med skivad rödlök, dill och senapsfrön.
  3. Blanda lagen så att sockret smälter och slå den över fisken. Låt dra ett par timmar eller över natten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept