Inlagd sill

Inlagd sill
Foto: TV4

En god klassiker som den är eller en bra bas till andra inläggningar och såser.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 4 urvattnade sillfiléer

Ättikslagen:

  • 0,5 dl ättika, 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 rödlök i skivor
  • 1 liten morot i skivor
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Garnering:
  • 1 liten rödlök i ringar
  • ett par kryddpepparkorn, krossade

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till ättikslagen och låt den därefter kallna.
  2. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen. Låt stå i kyl i minst ett dygn.
  3. Servera sillen skuren i bitar i lite klar lag. Garnera med rödlök i ringar och ett par krossade kryddpepparkorn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept