Inlagd julsill

Inlagd julsill
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Inlagd julsill

10 ingredienser

Du måste börja dagen före eftersom sillen bör stå och dra i 24 timmar. På bordet dukar du upp knäckebröd, smör, immigt öl och en lille en, som får slinka ner.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp urvattnad inläggningssill à 420 g

Kryddning:

  • 30 kryddpepparkorn
  • 30 svartpepparkorn
  • 12 hela nejlikor
  • 1 tsk senapsfrö
  • 2 lagerblad
  • 2 rödlökar

Lag:

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda samman ättiksprit, vatten och socker. Koka upp lagen och låt den kallna. Krossa pepparkornen tillsammans med nejlikorna i en mortel, tillsätt senapsfröna och sönderbrutna lagerblad.
  2. Skala och strimla löken. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sill, kryddblandning och lök och låt översta lagret vara lök.
  3. Slå över lagen och täck med lock eller plastfolie. Låt stå kallt minst 24 timmar.