Inkokta svartrötter med varmrökt lax

4 lätta portioner
4 lätta portioner

Du behöver

  • 300 g varmrökt lax
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • dill
  • 50 g smör
  • 5-6 svartrötter
  • babyspenat
  • machésallad
  • färsk pepparrot

Lagen

  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 2 msk champagnevinäger

Gör så här

  1. Koka upp lagen. Skölj noga och skala sedan svartrötterna. Dela i halvor så att de får plats i kastrullen. Lägg ner svartrötterna i den sjudande lagen direkt, de missfärgas lätt annars. Koka ca 3 min. Låt svartrötterna kallna i lagen och låt stå i kyl minst 4 timmar, gärna över natten.
  2. Mjukkoka äggen och låt svalna en aning. Skala och finhacka löken. Lägg upp sköljd spenat och mache på ett stort fat. Ta upp svartrötterna ur lagen och dela dem på längden. Bryt laxen i mindre bitar.
  3. Smält smöret på låg värme i en kastrull, när det är smält, häll över det i en liten kanna.
  4. Fördela svartrötter, lax och lök på salladsfatet. Garnera med dill och ägg i stora bitar, riv över rikligt med pepparrot, salta och peppra.
  5. Avsluta det hela med att ringla över lite skirat smör, det vill säga endast den klara delen av det smälta smöret.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept