Inkokta päron

Inkokta päron
Foto: TV4

Päronen brukar vätska sig bra när de kokar, men annars kan man tillsätta några droppar vatten. Ett gammalt härligt recept med vinättika som gör att päronen håller i månader i kylen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5 kg små päron
  • drygt 2 dl röd vinättika
  • 1 kg strösocker
  • 1 bit färsk ingefära i skivor
  • vispad grädde eller glass

Gör så här

  1. Skala päronen men behåll skaft och innanmäte. Lägg dem i en stor kastrull tillsammans med vinättika och socker, och låt det hela smälta på mycket låg värme.
  2. Tillsätt ingefära och koka sakta tills päronen känns mjuka, vilket tar 45-60 minuter, beroende på päronens storlek. Serveras med vispad grädde eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept