Inkokta päron

Inkokta päron
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Inkokta päron

5 ingredienser

Päronen brukar vätska sig bra när de kokar, men annars kan man tillsätta några droppar vatten. Ett gammalt härligt recept med vinättika som gör att päronen håller i månader i kylen.

Ingredienser

portioner
  • 5 kg päron, små
  • 2 dl röd vinättika
  • 1 kg strösocker
  • 1 bit färsk ingefära, i skivor
  • grädde, vispad (eller glass)

Gör så här

  1. Skala päronen men behåll skaft och innanmäte. Lägg dem i en stor kastrull tillsammans med vinättika och socker, och låt det hela smälta på mycket låg värme.
  2. Tillsätt ingefära och koka sakta tills päronen känns mjuka, vilket tar 45-60 minuter, beroende på päronens storlek. Serveras med vispad grädde eller vaniljglass.