Inkokta laxfenor

Inkokta laxfenor
Foto: TV4

En rätt väl värd att återupptäcka. Förr hittade man laxfenor på nästan alla restauranger. Den passar utmärkt på julbordet, eftersom den är så dekorativ.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • laxfenor av en filéad lax
  • 1 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 5 hela vitpepparkorn
  • 1 knippa dill
  • 1 morot i slantar
  • 2 skivor citron

Gör så här

  1. Skär ryggben, slaksidor och även de andra fenorna med lite kött på i lagom bitar. Skölj noga under rinnande kallt vatten.
  2. Koka upp vatten, salt, vitpepparkorn, dillstjälkar och morotsslantar till en lag. Lägg fenorna i en vid kastrull, slå den varma lagen över och koka i 5–8 minuter.
  3. Lägg fenorna i en serveringsform och sila den varma lagen över. Något extra gelatin behövs inte, fenorna gelear sig själva. Dekorera med citron och ett par morotsslantar från lagen. Ställ kallt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept