Inkokt strömming med hårdkokta ägg

Inkokt strömming med hårdkokta ägg
Foto: TV4

Vad smakar bättre en varm sommardag än inkokt strömming? Servera gärna nykokt färskpotatis och kall gräddfil till.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st strömmingar, färska
  • 8 st ägg, hårdkokta
  • 1 knippa dill

Koklag:

  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 5 st vitpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker

Gör så här

  1. Ta ur strömmingarna, klipp bort fenorna och skölj väl. Låt fisken rinna av i durkslag. Koka upp lagen och låt den sjuda utan lock i ca 10 minuter. Lägg i fiskarna, låt koka upp och låt det hela sjuda försiktigt i ca 4 minuter.
  2. Ta upp strömmingarna med en hålslev och lägg dem serveringsfat. Var försiktig, fiskarna är sköra och går lätt sönder. Sila lagen försiktigt över fisken och ställ svalt. Låt fisken kallna i lagen.
  3. Skala och hacka äggen och hacka dillen grovt. Strö ägg och dill över rätten före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept