Inkokt strömming

Inkokt strömming
Foto: TV4

Många anser att strömmingen smakar bättre med ryggbenet kvar. Men rätten kan också lagas av benfria strömmingsflundror. Då viks de med skinnsidan utåt och läggs tätt i formen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1 kg strömming med ryggbenet kvar
  • salt
  • dill
  • skivad rödlök

Lag:

  • 2 dl matättika
  • 5 dl vatten
  • 3 små lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 4 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Salta fisken inuti och utanpå. Ställ fiskarna tätt med ryggen uppåt i en ugnsform. Lägg dill emellan.
  2. Koka upp lagen och slå den het över fisken. Ställ in formen i ugnen 5 minuter. Låt strömmingen kallna och servera den med skivad rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept