Inkokt strömming

Inkokt strömming
Foto: TV4

En riktigt svensk rätt som smakar bäst på sommaren när strömmingen går till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 7 hg strömmingsfilé

Lag:

  • 4 dl vatten
  • 4 msk Ättiksprit
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk timjan
  • 5 korn vitpeppar
  • 5 korn kryddpeppar
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • dill
  • 1 st lagerblad

Gör så här

  1. Lägg strömmingen på en bräda och rulla ihop den från stjärten med köttsidan utåt. Lägg den tätt i en låg form eller kastrull.
  2. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och ge den ett uppkok. Rör om så att sockret smälter och slå den sedan över fisken.
  3. Sjud fisken på svag värme 6-8 minuter. Låt den kallna i spadet. Servera med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept