Inkokt strömming

Inkokt strömming
Foto: TV4

Dillen ska hackas snabbt. Hacka tätt och en enda gång. Annars sitter smaken i skärbrädan i stället för i dillen. Mängden gelatin beror på hur geleig man vill ha rätten.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg orensad strömming eller 600 g rensad
  • 1-2 gelatinblad
  • 2 msk salt
  • 1 knippa dill

Ättikslagen:

  • 2 dl ättika, 12%
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • några krydd- och vitpepparkorn
  • 1 lök i skivor
  • 1 morot i strimlor

Gör så här

  1. Rensa fisken och ta bort ryggbenet. Klipp bort ryggfenan. Skölj strömmingen och låt den rinna av.
  2. Bottna en eldfast form med gelatinblad.
  3. Rulla strömmingen med skinnsidan utåt och lägg rullarna tätt i formen. Salta och strö över hackad dill.
  4. Rör ihop ättikslagen och häll den över strömmingen. Täck med folie.
  5. Grädda strömmingen i 225-250° ugn i cirka 20 minuter. Låt formen kallna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept