Inkokt strömming

Inkokt strömming
Foto: TV4

Passa strömmingen noga och tänk på att den kokar efter i det heta spadet. Tack vare att du lagar den här rätten i förväg och bara tar fram den innan den ska serveras, är den även väldigt praktisk. Inkokt strömming passar bra på julbordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 dl finhackad dill

Koklag:

  • 5 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk vitpepparkorn
  • 0,5 dl ättiksprit (12%)
  • 1 liten morot
  • 0,25 purjolök

Gör så här

  1. Skala moroten och skär den i tunna skivor. Skölj, ansa och skiva purjolöken. Koka upp vatten, socker, salt, pepparkorn och ättiksprit till lagen. Lägg i morot och purjo. Låt lagen sjuda ca 5 minuter.
  2. Hacka dillen fint. Klipp ryggfenan av strömmingsfiléerna och lägg dem med köttsidan upp på ett stort bräde. Salta lätt och strö över dill. Rulla strömmingarna med skinnet utåt och lägg dem tätt samman i en kastrull.
  3. Slå lagen över och koka upp och låt allt sjuda i ytterligare 5 minuter. Ta av från värmen. Låt strömmingsruladerna kallna i sitt spad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept