Inkokt lax

Inkokt lax
Foto: TV4

Det här är den perfekta sommarlunchen när du har gäster. Fisken kan förberedas dagen före servering och passar utmärkt en varm sommardag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé

Koklag:

  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 5 st vitpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker

Till servering:

  • pressad potatis
  • gurka
  • lime

Gör så här

  1. Tina laxen om du använder djupfryst. Koka upp lagen och låt den sjuda utan lock i ca 10 minuter. Lägg i fiskbitarna, låt koka upp och låt det hela sjuda försiktigt i ca 4 minuter.
  2. Ta upp fiskbitarna med en hålslev och lägg dem på serveringsfat. Sila lagen försiktigt över fisken och ställ svalt. Låt fisken kallna i lagen. Så här långt kan rätten förberedas.
  3. Servera laxen kall med pressad potatis och grönsaker. En kall sås passar också bra till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept