Inkokt forell

Inkokt forell
Foto: TV4

Regnbåge är en fisk som i tillagad form byter namn och blir till forell. Den är god att koka in och kan serveras med kokt potatis och majonnäs. Men lagen är delikat att servera som sås även den och rätten blir då väldigt smal. Koka in fisken i ugnen så går matlagningen extra lätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 portionsregnbågar
  • 4 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 gul lök
  • 1 citron
  • 1 knippa dill
  • 10 vitpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 tsk salt

TILL SERVERING

  • 4 portioner kokt potatis, gärna färsl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Rensa och skölj fiskarna. Skala och skiva löken. Ta stjälkarna av dillen och skär dem grovt. Koka upp vatten, vin, vinäger, lök, dillstjälkar, salt, pepparkorn och nejlikor. Låt sjuda i 15 minuter.
  2. Finhacka dillen. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll på lagen och ställ in i ugnen i 15 minuter. Tvätta och skiva citronen.
  3. Lägg över fiskarna på ett djupt fat eller i en form. Sila över lagen i en kastrull, koka upp den och lägg i dillen. Häll sedan lagen över forellerna och lägg i citronskivorna runt om. Låt svalna och kyl sedan forellerna i kylskåp några timmar före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept