Inkokt fisk i gelé

Inkokt fisk i gelé
Foto: TV4

Härlig bjudmat som kan tillredas i förväg. Du kan använda alla sorters laxfiskar. Servera gärna med sallad, kokt potatis och en god dillmajonnäs.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 st stora sikar, ca 1,5 kg urtagen vikt

Lag:

  • 1 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 2 msk Ättiksprit
  • 2 korn vitpeppar
  • 5 korn kryddpeppar
  • 1 st lagerblad
  • några dillstjälkar
  • Gelé:
  • 5 dl silat kokspad
  • 5-8 blad gelatin

Gör så här

  1. Fjälla och skölj fisken. Lägg den hel i en gryta. Blanda lagen och slå över, den ska täcka fisken, men inte mer. Sjud fisken i 10 minuter.
  2. Ta upp fisken försiktigt. Sila spadet. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 minuter. Hetta upp 5 dl av kokspadet, fiska upp gelatinbladen och låt dem smälta i spadet. Ställ det kallt tills det stelnat något men fortfarande är flytande.
  3. Dra skinnet av fisken och lägg den på serveringsfat. Garnera med skivade rädisor, gurka och klippt dill. Skeda gelén över och ställ kallt tills gelén stelnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept