Carpaccio på lax

Carpaccio på lax
Foto: TV4

Du behöver

Carpaccio

  • 500 g benfri färsk laxfilé, odlad
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 100 g tunt hyvlad västerbottensost
  • 1 kruka ruccolasallad

Dressing

  • 2 msk äpplecidervinäger
  • 0,7 dl kallpressad olivolja
  • 1,5 msk finhackad schalottenlök
  • 1,5 msk gräslök
  • 2 msk fint tärnad röd paprika
  • 2 msk fint tärnad grön paprika

Tillbehör

  • Bröd, smör och flingsalt

Gör så här

  1. Se till att laxen är benfri. Linda in den i plastfolie och lägg den i frysen två dagar. I samband med tillagningen låt laxen halvtina i kylen. Skär laxen medan den fortfarande är lite fryst i så tunna skivor som möjligt.
  2. Gör dressingen genom att hacka och skär allt i mycket små tärningar, blanda ihop med vinäger och olja.
  3. Lägg laxskivorna efter hand på stora tallrikar. Fördela och skeda dressingen över laxen. Låt den stå framme någon 40 minuter så att syran och smaken från dressingen hinner tränga in i laxen.
  4. Krydda med flingsalt och grovmalen svartpeppar. Servera bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept