Vårsoppa på nässlor och kirskål

Från Nyhetsmorgon

En riktig ogrässoppa som görs bäst av det du har i trädgården.

15 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 13 dl nässlor
  • 7 dl kirskål
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 l vatten
  • 1,5 st grönsaksbuljongtärningar
  • 6 msk Redning
  • salt och peppar
  • 5 blad ramslök eller en liten knippa gräslök

Gör så här

  1. Skölj nässlorna och kirskålen. Lägg nässlor och kirskål i kokande vatten. Koka ett par minuter. Häll bort vattnet. Hacka bladen fint.
  2. Skala och hacka löken fint. Smält smöret i en kastrull, fräs löken sakta på svag värme tills den blir genomskinlig. Den ska inte brynas. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka ett par minuter.
  3. Tillsätt de hackade nässlorna och kirskålen koka 3 – 5 minuter. Strö i maisenaredningen, koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hackad ramslök eller gräslök. Servera med ägghalvor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept