Ingrids kycklingfilégryta

Ingrids kycklingfilégryta
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st stor gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 10 st torkade aprikoser
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,75 dl mango chutney (ca)
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • maizena redning
  • smör och olivolja till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Skala och finhacka löken.
  2. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Strimla aprikoserna.
  3. Bryn kycklingen i smör och olja i en stekpanna. Lägg över i en kastrull.
  4. Fräs löken och champinjonerna i smör och olja i en stekpanna.
  5. Tillsätt fräset i kastrullen tillsammans med aprikoser, vatten, grädde, mango chutney och buljongtärning.
  6. Koka upp. Låt koka 6-7 min.
  7. Strö Maizena redning över och låt koka ytterligare 1-2 minuter.
  8. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
  9. Servera grytan med ris och gärna syltad pumpa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept