Sparris och breasola med tryffelmajonnäs

30 min
4
Sparris och breasola med tryffelmajonnäs
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 35-40 g breasola, tunt skivad
  • 12 st grön sparris, kokt med salt och socker
  • pinjenötter, rostade
  • parmesan

Tryffelmajonnäs

  • 2 st äggulor
  • 4 dl olja, varav 2-3 dl tryffelolja, resten vanlig matolja
  • 0,5 tsk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Tryffelmajonnäs
    Det är viktigt att alla ingredienser ska ha samma temperatur!
  2. Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål.
  3. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis under flitigt vispande (helst elvisp).
  4. Smaka för att eventuellt salta och peppra mera.
  5. Sparris
    Koka sparrisen med 1 tsk salt och en nypa socker, några minuter.
  6. Häll bort vattnet.
  7. Häll på isvatten och låt detta ligga i 5 minuter.
  8. Rostade pinjenötter
    Rosta i torr stekpanna och skaka den samtidigt, till nötterna fått lite färg.
  9. Vid servering
    Lägg upp sparrisen på en tallrik.
  10. Rulla 4 skivor breasola och placera dem ovanpå sparrisen.
  11. Hyvla över parmesanost.
  12. Släng över lite pinjenötter och sist en klick tryffelmajonnäs på sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept