Sparris och breasola med tryffelmajonnäs

30 min
4
Sparris och breasola med tryffelmajonnäs
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 35-40 g breasola, tunt skivad
  • 12 st grön sparris, kokt med salt och socker
  • pinjenötter, rostade
  • parmesan

Tryffelmajonnäs

  • 2 st äggulor
  • 4 dl olja, varav 2-3 dl tryffelolja, resten vanlig matolja
  • 0,5 tsk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Tryffelmajonnäs
    Det är viktigt att alla ingredienser ska ha samma temperatur!
  2. Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål.
  3. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis under flitigt vispande (helst elvisp).
  4. Smaka för att eventuellt salta och peppra mera.
  5. Sparris
    Koka sparrisen med 1 tsk salt och en nypa socker, några minuter.
  6. Häll bort vattnet.
  7. Häll på isvatten och låt detta ligga i 5 minuter.
  8. Rostade pinjenötter
    Rosta i torr stekpanna och skaka den samtidigt, till nötterna fått lite färg.
  9. Vid servering
    Lägg upp sparrisen på en tallrik.
  10. Rulla 4 skivor breasola och placera dem ovanpå sparrisen.
  11. Hyvla över parmesanost.
  12. Släng över lite pinjenötter och sist en klick tryffelmajonnäs på sidan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept