Cheesecake med passionfrukt

2 min
4
Cheesecake med passionfrukt
Foto: TV4
2 min
4

Du behöver

Botten

  • 7 st digestivekex
  • 30 g smör

Fyllning

  • 2 tsk gelatinpulver
  • 2 st ägg
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st citron, rivet skal och pressad saft

Glasyr

  • 2 tsk gelatinpulver
  • 2 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 2 st passionsfrukter

Tillbehör

  • Smultron, rårörda

Gör så här

  1. Botten
    Smält smöret.
  2. Smula sönder kexen fint med mortel, eller lägg dem i en plastpåse och krossa med kavel.
  3. Rör ihop smör och kexsmulor.
  4. Platta ut i dessertskålar.
  5. Ställ in i kylen.
  6. Fyllning
    Dela äggen i vitor och gulor.
  7. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
  8. Vispa äggvitorna till hårt skum, och vänd ner dem i smeten.
  9. Värm citronsaften i en kastrull.
  10. Rör i gelatinpulvret.
  11. Låt svalna något.
  12. Häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
  13. Häll blandningen i skålarna.
  14. Släta till ytan och ställ i kylen minst 1 timme.
  15. Glasyr
    Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
  16. Rör ner gelatinpulvret och låt det smälta.
  17. Skrapa ner innehållet från passionsfrukterna men ta inte med hinnorna.
  18. Blanda väl och låt svalna.
  19. Bred ut över ostsmeten i dessertskålarna.
  20. Ställ in i kylen minst 1 timme till.
  21. Servera med rårörda smultron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept