Cheesecake med passionfrukt och smultron

Cheesecake med passionfrukt
Foto: TV4

Cheesecake med passionfrukt och smultron

Av: Ingrid - Östersund

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

2 min

Cheesecake med ett gelétäcke av passionfrukt. Serveras med rårörda smultron.

Dryckestips
Pärlande vitt dessertvin, Nivole

Ingrid i Östersund lagade även

Sparris och breasola

Marulk och potatispuré och kantareller

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 7 digestivekex
  • 30 g smör

Fyllning

  • 2 tsk gelatinpulver
  • 2 ägg
  • 200 g färskost
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft

glasyr

  • 2 tsk gelatinpulver
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk vatten
  • 2 passionsfrukter

Tillbehör

  • smultron, rårörda

Gör så här

Botten

  1. Smält smöret.
  2. Smula sönder kexen fint med mortel, eller lägg dem i en plastpåse och krossa med kavel.
  3. Rör ihop smör och kexsmulor.
  4. Platta ut i dessertskålar.
  5. Ställ in i kylen.

Fyllning

  1. Dela äggen i vitor och gulor.
  2. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum, och vänd ner dem i smeten.
  4. Värm citronsaften i en kastrull.
  5. Rör i gelatinpulvret.
  6. Låt svalna något.
  7. Häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
  8. Häll blandningen i skålarna.
  9. Släta till ytan och ställ i kylen minst 1 timme.

Glasyr

  1. Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
  2. Rör ner gelatinpulvret och låt det smälta.
  3. Skrapa ner innehållet från passionsfrukterna men ta inte med hinnorna.
  4. Blanda väl och låt svalna.
  5. Bred ut över ostsmeten i dessertskålarna.
  6. Ställ in i kylen minst 1 timme till.
  7. Servera med rårörda smultron.