41 ingredienser
2h
Ingrids älgfärsbiffar serveras med en mängd härliga tillbehör. Tryffel- och portvinsås, friterad bakpotatis, rödgul trumpetsvampfylld rödbeta på morotsbädd, ingefärspumpa, gelé och vitlökssmör.
**Geléprov
**Ta en sked av sockersaften på ett fat och sätt i kylskåpet till det blir kallt. Dra då med en sked genom massan, är den seg är gelén färdig. Om inte så koka den mer och ta ett nytt prov tills den känns bra.
**
Vintips, huvudrätt
**Tokolosh, art.nr. 2057, 74 kr
Ett läckert fyllig Merlot ifrån Sydafrika. Den har inslag av mörka bär, kryddor, vanilj och choklad. Ett fylligt, mustigt vin med lång eftersmak. Så god!
Ingrids meny består även av
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.