Lutfisksoppa

Lutfisksoppa
Foto: TV4

En soppa från Vinäs, Mora, som med fördel görs på lutfiskrester.

Dryckestips
Snaps från Siljans strand (egen tillverkad porssnaps) och Mora Kölner-Bier.

Ingrids meny består även av

Älgfärsbiffar


Falsk kalvdans



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

28 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 st potatisar
  • 0,5 dl mjölk
  • 50 g rimmat sidfläsk
  • 100 g rensade lutfiskrester
  • Lutfisksåsrester eller 1 msk majsstärkelse och 1 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Kryddpeppar, efter smak

Serveras ev med

  • bacon

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen fint.
  2. Koka i lättsaltat vatten.
  3. Rensa lutfiskresterna eller koka lutfisk som legat i saltat vatten över natten i mikrovågsugnen i 15 minuter, rensa.
  4. Skär fläsket i små tärningar och bryn det.
  5. Koka upp mjölken och tillsätt såsresterna eller en redning på majsstärkelse och smör.
  6. Lägg i potatisen, fläsket och lutfisken och låt allt få ett uppkok några minuter.
  7. Smaka av med salt och kryddpeppar.
  8. Servera soppan rykande varm med hårt tunnbröd och smör.
  9. Vill man dekorera med ett baconchips så steker man en baconskiva knaprig och låter den ligga på ett hushållspapper tills soppan ska serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept