Friterad tofu och soba

ca 45 min
4
Friterad tofu och soba
Foto: tv4
ca 45 min
4

Du behöver

  • 300 g mjuk tofu
  • 3 msk majsmjöl
  • olja till fritering

Sås

  • 2,5 dl dashibuljong
  • 1 msk sake
  • 3 msk lätt soja
  • 1 tsk mirin

Garnering

  • gräslök
  • bonito, hyvlad torkad fisk
  • daikon(rättika) riven och smaksatt med lite chili

Soba

  • 450 g soba
  • ett blad nori (torkad sjögräs)
  • purjo

Sås att doppa i

  • 5 msk soja
  • 3 msk mirin
  • 1 msk socker
  • dashibuljongpulver

Gör så här

  1. Låt tofun rinna av 30 min inlindad i hushållspapper. Skär den i fyra bitar.
  2. Blanda ingredienserna till såsen under lätt uppvärmning.
  3. Hetta upp oljan till 175 grader.
  4. Panera tofun med majsmjölet, tunt lager. Fritera tills ytan är krispig och låt sedan bitarna rinna av på galler.
  5. Placera varje bit i en liten serveringsskål.
  6. Garnera med gräslök, bonito och riven daikon. Häll såsen runt om.
  7. Koka soban enligt anvisning på förpackning. Skölj väl i kallt vatten.
  8. Klipp riktigt tunna remsor av noribladet.
  9. För såsen, blanda 3 dl vatten med soja, mirin och socker. Hetta upp tills sockret smält.
  10. Blanda i dashibuljong och rör om.
  11. Fyll fyra skålar till hälften med såsen.
  12. Lägg upp soban på individuella små fat och strö över nori.
  13. Servera med wasabi och hackad purjo vid sidan om.
  14. Man blandar själv wasabi och purjo i såsen och doppar soban i denna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept