Friterat fläsk i sötsur sås

2

Du behöver

  • 250 g fläskfilé
  • 1,5 tsk salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 grön parika
  • 0,5 ananas
  • 5,5 dl matolja
  • 1 dl ketchup
  • 0,5 tärning kycklingbuljong
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk risvinäger

Gör så här

  1. Skär fläskfilen i tärningar och rulla bitarna i en halv tsk salt och en nypa vitpeppar. Låt köttet stå i rumstemperatur i 30 min.
  2. Vispa ägget och rör ner vetemjöl och en halv tsk salt till en jämn smet.
  3. Skär parikan i 3 cm stora bitar. Skär ur frukköttet ur annanashalvan och skär det i bitar.
  4. Häll 5 dl matolja i en kastrull och hetta upp på stark värme. Blanda fläcktärningarna med äggsneten och lägg försiktigt i bitarna i den kokande oljan en i taget. Fritera ca 10 minuter tills fläsket antagit en rödbrun färg. Förflytta bitarna till en skål vartefter de är färdiga. Hetta upp en halv dl matolja i en stekpanna. Tllsätt ketchup och smulad kycklingbuljongtärning och rör om tils smeten kokat upp till en blank, tjock tomatsås. Krydda med socker, 1 halv tsk salt och vinäger. Tillsätt fläsktärningarna. Rör om. Lägg i paprikan och annanasbitarna och rör om i ytterligare ngn minut. Servera gärna rätten upplagd i annanshalvor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept