Risnudlar med biff

2

Du behöver

  • 150 g breda risnudlar
  • 5 sockerärter
  • 0,5 röd paprika
  • 10 cm salladslök
  • 3 cm ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g nötkött
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 0,5 msk risvin eller torrt vitt vin
  • 0,5 dl matolja
  • 100 g böngroddar
  • 1 msk soja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Häll 1 1/2 liter vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i risnudlarna och koka 3-4 minuter tills de mjuknat. Häll av vattnet och spola nudlarna i kallt vatten. Strimla sockerärter, paprika och salldslök och skär ingefäran och vitlöken i skivor. Skär nötköttet i tunna skivor och blanda med potatismjöl och vin.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på stark värme och bryn köttet. Tillsätt böngroddar, sockerärter, salladslök, ingefära, vitlök och soja. Stek under omrörning ett par minuter. Lägg i risnudlarna och krydda med salt. Lägg i paprikan och rör ihop alla ingredienser ordentligt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept