Peking-soppa

4

Du behöver

  • 2 ägg
  • 0,5 morot
  • 50 g kokt skinka
  • 4 champinjoner
  • 50 g tofu
  • 1 knipa koriander
  • 5 cm salladslök
  • 2 msk potatismjöl
  • 100 g skalade räkor
  • 2 tsk salt
  • 1 msk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 3 msk risvinäger
  • 1 tsk vitpeppar

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål och vispa lätt. Finstrimla morot, skinka och champinjoner och skär tofun i tunna skivor. Hacka koriander och salladslök. Blanda potatismjölet med 3 msk vatten.
  2. Koka upp en och en halv liter vatten på stark värme. Tillsätt räkor, skinka, morot, champinjoner och tofu. Krydda med salt, soja, socker och smulad kycklingbuljongtärning. Koka upp soppan. Tillsätt potatismjölblandningen och de vispade äggen under ordentlig omrörning. Häll över soppan i en serveringsskål. Tillsätt vinäger och peppar under omrörning. Strö över koriander och salladslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept