Kyckling gong bao

2

Du behöver

  • 300 g kycklingfile
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 1 msk soja
  • 1 msk risvin eller torrt vitt vin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 5 msk matolja
  • 100 g orostade jordnötter
  • 3 cm ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 cm purjolök
  • 10 torkade chili eller 2 färska röda chili
  • 1 tsk risvinäger

Gör så här

  1. Skär kycklingen i små tärningar. Lägg i en skål och blanda med potatismjöl, en halv mask soja, vin, salt och socker. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Hetta upp två msk olja i en stekpanna och rosta jordnötterna tills de antar en gulaktig färg. Om du inte får tag på orostade jordnötter kan du ta vanliga salta jordnötter, men skölj då bort saltet. Hacka ingefära, vitlök, purjolök och chili.
  2. Hetta upp 3 msk olja i en stekpanna. Bryn chilin, lägg i kycklingbitarna och stek på hög värme i ca 10 minuter. Rör om under stekningen. Lägg kycklingen i en skål när den precis blivit genomstekt. Låt oljan ligga kvar. Bryn ingefära, vitlök och purjolök. Rör om och stek tills det luktar gott och lägg därefter tillbaka kycklingen i stekpannan. Krydda med vinäger och den resterande sojan och smaka eventuellt av med mer salt och socker. Tillsätt jordnötterna och stek under omrörning i ytterligare ett par minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept